Tenkes rádió weblapja:
http://www.tenkesradio.hu/

Az interjú letöltése és meghallgatása:
Riport a Siberiaval.mp3
*** Letöltés: jobbegér és cél mentése más néven ***


- ... és akkor most a Siberia banda. Mi az, amit jó ha tudnak a kedves hallgatók rólatok?

- (Bozz) Mi jöttünk a legmesszebbről, Szibériából. :)
- Ez igen, ez nagyon jó. Ahhoz képest jól be vagytok öltözve, ilyen nyáriasan. :)
- Mi pécsiek vagyunk, Pécsről jöttünk. Igazából hallottuk, hogy ebben az évben már lesz kürtős kalács. Gondoltuk, akkor eljövünk, fellépünk... Félretéve a tréfát, komolyra fordítva a szót. Szórólapon láttuk, hogy a Mindenki színpadára fellépőket keresnek. Egy barátunk, Friskó Péter felhívta a szervezőket, hogy a Siberia zenekar jönne erre a Mindenki színpadára, erre a pacis rendezvényre, és azt mondták, hogy persze, szeretettel várnak minket. Itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy meg is köszönjük... (B)
- (Máté) ...igen, ezúton szeretnénk Fidónak megköszönni ezt a meghívást.
- Illetve ő hangosította az egész rendezvényt.

- Na, ő neki már megköszöntük, és ennek nagyon örülök, hogy egyébként itt szóba került. Azért én többet szeretnék tudni erről a zenekarról. Annál többet, minthogy Szibériából jöttetek. Hát nem onnan jöttetek, hanem Pécsről, ez már kiderült. Mikor alakultatok, mi a stílus? Bár azt lehet, hogy ki tudnám találni...

- 2006 tavaszán alakultunk. Mindannyian már korábban játszottunk rengeteg zenekarban, ahol még saját szerzeményekkel mentünk színpadra. Egy idő után belefáradtunk, nem váltották be a korábbi zenekarok a reményeinket és úgy gondoltuk, hogy mostantól már csak saját szórakoztatásunkra, illetve a közönség szórakoztatására folytatjuk a zenélést. Így megalakult a Siberia zenekar, ami csak feldolgozásokat játszik magyar heavy metal együttesektől. Körülbelül az időszak a '80-as évek vége, és a '90-es évek eleje. Abból a korszakból szemezgetünk. Mindig elmondjuk, hogy ezek a gyermekkorunk legszebb dalai.
- Hát nagy múltra kellett visszatekinteni, hogy a gyermekkort fel tudjuk idézni. :)
- Nekünk. :)
- Gondoltam, igen. :)
- És ezzel a programmal járjuk gyakorlatilag az egész országot. Ahová meghívást kapunk, mindenhova próbálunk eljutni.
- És mi az, amit még jó, hogy ha tudunk esetleg. Van-e valamilyen infó? Mik a terveitek?
- (Máté) Igazából mindig csak annyi, hogy eljussunk bizonyos helyekre, zenélhessünk, szórakoztathassuk a közönséget, és igazából jól érezzük magunkat.
- Tetszik nekem ez a szerénység, azt mondjátok, hogy nincsenek olyan nagy-nagy terveitek. Viszont azért nyilván, mint minden művészembernek, aki csak az egyik lábát teszi fel a színpadra, az már nagyon fontos, hogy milyen a közönségnek a visszajelzése. No, itt ezen a hagyományőrző családi napon milyen volt a közönség visszajelzése?
- Itt elég vegyes közönség volt. Ez egy családi nap, itt aztán tényleg a 3 évestől a 70 évesig mindenki eljött. Mi a legutolsó fellépők voltunk, gyakorlatilag napnyugtáig játszottunk. Itt volt egy kis átszerelés, egy félórás átszerelés, ami
miatt a közönség nagy része, nem történik semmi, elindul hazafelé. Meg már sötétedett is be, de azért a kemény mag ott
maradt, a rocker közönség ott maradt, meg akik pakoltak el, azok hallgattak minket. Én úgy hallottam a visszajelzésekből, hogy tetszett mindenkinek a produkció, habár kicsit ódzkodtunk ettől a fellépéstől, mert pont egy nappal a koncert előtt az énekesünknek előjött valami torokproblémája. Attól féltünk, hogy elkezdjük a koncertet, és az milyen nagy gikszer, hogy három szám után azt mondjuk, hogy jaj, bocsánat nem tudunk tovább játszani, mert nem tud énekelni az énekes.
- Élő műsor veszélye, szoktam mondani. :)
- De végül is sikerült.
- Ennek örülök.
- (Máté) Igazából az ilyen rendezvények nem kifejezetten a mi zenénkre vannak kitalálva, de mégis nagyon pozitív élmény volt, hogy idejöttünk, és nagyon szívesen fogadtak minket.
- Igen, hát mondjuk az nyilván, hogy az ember egyáltalán nem mindegy, hogy milyen rendezvényen van, mert nektek van egy stílusotok, van egy repertoárotok, ti azt ugye nyomjátok, és akit megszólítotok, nem biztos, hogy mindenki vevő rá. De nem is az a lényeg, hanem ahogy ti mondtátok, hogy volt egy olyan mag, akinek örömet szereztetek, akik azt mondták, hogy még és még. Ez viszi tovább.
- (Máté) Nekik érdemes volt játszani.
- Ez viszi tovább a dolgokat. Egészen biztos vagyok abban. Szóval ti jól éreztétek magatokat, kimondhatjuk?
- Igen. Utólag visszagondolva, nagyon jól sikerült. A félelmeink nem igazolódtak be. Se a torokprobléma, se semmi más.
- (Máté) Az énekesünk is nagyon jól belejött a végére, jó hangulat volt.
- Nagyon örülök ennek. Úgyhogy ha esetleg, játszunk el a gondolattal, a következő évben is kaptok egy meghívást, akkor?
- (Máté) Nagyon szívesen eljövünk.
- Ezt akartam most csak provokálni. Addig pedig a bandának, nektek a Siberiának, a lehető legjobbakat kívánom. Sok-sok tapsot! Jól mondom a sok-sok tapsot? Igen? Látom, hogy szeretnéd mondani.
- Igen, elérhetőségünk az interneten. Van egy internetes honlapunk: www.siberia.hu, ékezet nélkül és s-sel, siberia.hu. Illetve a hallgatók figyelmét fel szeretném hívni a következő koncertünkre, aki teheti jöjjön el. Nem messze játszunk innen, Pécsen, november 5-én az Ifjúsági Házban. Már csak azért is szeretném melegen ajánlani a koncertet, mert abban a megtiszteltetésben részesülünk, hogy lesz egy sztárvendégünk. Egy ilyen feldolgozás zenekarnak mi lehet annál nagyobb siker, hogy ha egy olyan zenészt tud meghívni a koncertjére, akitől játssza a zenekar a számokat, és így lesz Rudán Joe a vendégünk a koncerten november 5-én.
- Igen, ő nagyon jó. Volt szerencsém a nyáron vele többször is, több koncerten is összefutni, úgyhogy biztos, hogy nagy sikeretek lesz. Köszönöm szépen a vendégeimnek, hogy itt voltak a Tenkes Rádió stúdiójában. Most pedig folytatjuk a kívánságműsort, és azt hiszem hogy nem járok messze az igazságtól, hogy ha azt mondom, hogy most akkor a Siberia zenekarnak, kérem a zenei szerkesztőnket, hogy valami nagyon-nagyon jó kis rockot játsszon le. Jól gondolom?
- Igen, hoztunk anyagot.
- Köszönjük szépen, köszönöm szépen a beszélgetést!
- Köszönjük!
 

VISSZA A MÉDIA FŐOLDALRA