Csantanet rádió weblapja:
http://www.csantanet.eu

Az interjú letöltése és meghallgatása:
Riport a Siberia zenekarral.mp3
*** Letöltés: jobbegér és cél mentése más néven ***

Kedves hallgatóink, helyszíni közvetítést adunk a hétfő esti Zúzdában, itt a Csantanet rádióban, mégpedig a Siberia zenekarral készítek egy interjút.  Egy gyors bemutatkozást kérnék!
Üdvözlöm a hallgatókat! Pécsiek vagyunk, mi vagyunk a Siberia zenekar. Ez egy feldolgozás, tribute zenekar, és magyar heavy metal zenekaroktól játszunk feldolgozásokat, ezt tűztük zászlónkra. Kizárólag magyar zenekaroktól játszunk, a '80-as évek végéről, '90-es évek elejéről. Úgymint Pokolgép, Omen, Moby Dick, Ossian, Akela.

Miért pont ezt a stílust választottátok?
Korábban mindannyian játszottunk más zenekarokban, ahol saját számokat is játszottunk. Azokkal, habár mi szerintünk jó színvonalú zenét csináltunk, mégsem értünk el sokat, nem volt rá olyan nagy vevőközönség. Ezért úgy döntöttünk, hogy most már csak saját szórakoztatásunkra, illetve a a közönség szórakoztatására folytatjuk a zenélést. Ezek a személyes kedvenceink. Úgy is szoktuk mondani, hogy gyermekkorunk legszebb dalai.

Mikor alakult a Siberia zenekar?
2006 tavaszán alakultunk, és gyakorlatilag azóta is egy gitáros cserétől eltekintve változatlan felállásban nyomjuk az ipart.

Hogyan néz ki a zenekar felállása? Mit tudnál mondani a tagokról, kik vannak benne?
Az énekes Rudl Emese. Ő nő létére nagyon keményen és jól nyomja ezeket a metal szerzeményeket. A dobos Németi Attila, a másik gitáros Horváth Szabolcs, a basszusgitáros pedig Kresz Máté. Én pedig Bozontosh vagyok, aki a szólógitáros.

Hol lehet benneteket megtalálni az interneten, van-e weboldalatok?
Igen van weboldalunk, www.siberia.hu, s-sel és ékezet nélkül, siberia.hu. Itt lehet megtalálni bennünket. Itt a zenekar biográfiáján túl vannak videófelvételek, sőt audiófelvételek is. Bele lehet hallgatni, hogyan nyomjuk a számokat, illetve meg is lehet nézni, és ott a vendégkönyv, ahol pedig mindenki otthagyhatja a véleményét, ha esetleg koncerten járt, vagy csak a weboldalunkat látta.

Hogyan szokott történni nálatok egy koncertszervezés?
Van egy szervezőnk, egy pécsi szervezőnk, Kriszt Ákos. Nem tudom, hogy mennyire ismerik őt a hallgatók. A legtöbb koncertünket ő szervezi, de egyébként mindenféle meghívásnak eleget teszünk. Nagyon különféle helyszíneken és koncerteken jártunk már eddig, tehát szabad az út, sőt várjuk a felkéréseket.

Hol jártatok eddig?
Főként a Dunántúlon játszottunk eddig, de Dunántúl szinte egészén, tehát akár Győrig, Zalaegerszegig vagy Komáromig megyünk, elég sok helyen megfordultunk. Külföldön is játszottunk, természetesen mivel magyar számokról van szó, magyarlakta terület, Felvidéken,
Szlovákiában. Aztán az alföldi rész az még számunkra új terep, de várjuk természetesen oda is a meghívásokat, vagy esetleg akár a Vajdaság területéről is szívesen fogadunk meghívást.

Vannak-e lekötött bulijaitok mostanában?
Pont a mai koncert a CS.Í.T. zenekarral közösen zajlik, és velük próbálunk közösen koncerteket lekötni. Ahova mennek, mi is megyünk velük vendégzenekarként, aztán majd meglátjuk. Most konkrétan nem tudok semmilyen időpontot mondani.

Volt-e olyan bulitok, amit úgy éreztetek, hogy a 100 százalékot tudtátok hozni az elképzeléseteknek?
Most nem tudom, hogy elégedett lehet-e egy zenész annyira, hogy azt mondja, hogy a produkció 100 százalék volt. Inkább úgy mondanám, hogy talán közel 100 százalékot tudtunk nyújtani többször is. Hát az a szerencsénk, hogy ezek a számok ugye nem a mi szerzeményeink, ezek jól bejáratott "slágerek". Azokon a koncerteken, ahol megfordultunk ezeket általában mindenhol ismerik és szeretik, úgyhogy gyakorlatilag mindenhol megtaláljuk a közös hangot a közönséggel. Hogy 100 százalék, vagy nem 100 százalék, azt a közönség dönti el. Legnagyobb részt mi elégedettek szoktunk lenni a hangulattal, és a játékunkkal.

Mi a véleményed erről a koncertről, hiszen most lett vége a CS.Í.T. előtti bulitoknak?
Igen most itt Komlón játszottunk a Zrínyi-klubban, itt már többször játszottunk korábban is, még a CS.Í.T.-tel is. Mivel vendégek voltunk, itt most elég korán kellett kezdenünk, 8 óra, negyed 9 felé. Akkor még nem jött be a közönségnek, csak egy kis része. Egy későbbi időpont jobb lett volna, optimálisabb lett volna, jobb lett volna a hangulat. De a koncert vége felé már azért elég szépen megtelt a terem, és jó volt a hangulat.

Van-e kifejezetten törzsközönségetek itt Pécs környékén?
Főleg Pécsen van törzsközönségünk, hogyha játszunk, akkor már vannak ismerős arcok. Hogyha pedig Pécs környékére megyünk, akkor attól függ, hogyan megyünk, van-e nálunk hely, vagy barátaink meg tudják-e oldani, szoktak jönni, egy 5-10 fős társaság. Pécsen pedig nemcsak barátok, hanem konkrétan közönség, törzsközönség van.

Koncertekre tudtok-e vinni bármiféle hanghordozót?
Múlt év szeptemberében felvettünk néhány számot a kedvenceink közül. Egy 35 számos repertoárunk van, mindegyik a kedvencünk. De abból kiválasztottunk, a kedvenceink közül is a legkedvencebbeinket, 4 számot. A pécsi Fidó stúdidóban rögzítettük. Ehhez csináltunk klipet is, saját közreműködéssel, tehát mi csináltuk házon belül. Ezt egy dvd-n osztogatjuk, nincs ára, gyakorlatilag promóciós célból készült. Nem meggazdagodni akarunk rajta. Ezt tudjuk a közönségnek, hogyha tetszett nekik a koncert, átadni. Koncertfelvételek vannak rajta, egy klip, fotók a stúdiófelvételről.

Mit adjunk le erről az albumról a hétfő esti Zúzdában, itt a Csantanet rádióban?
A négy szám közül a Tovább című Pokolgép számot gondolnám, hogy talán az lenne a legjobb, ha azt leadnátok.

Én nagyon szépen köszönöm, hogy nyilatkoztál itt a buli után a Csantanet rádiónak, és én a zenekarnak további sikeres szerepléseket és sok bulit kívánok!
Köszönjük szépen, és köszönjük a lehetőséget. Nem mindennap szerepelünk rádióban!

VISSZA A MÉDIA FŐOLDALRA