Interjú elérése a megjelenés helyén:: http://somogyonline.com/readarticle.php?article_id=144

Honnan jött a nevetek?
Elsősorban hangzatos nevet akartunk választani, másodsorban pedig olyat, amihez némi image-t is ki tudunk alakítani.

Mikor alakultatok, és hogyan állt össze a zenekar?
A SIBERIA zenekar 2006 tavaszán alakult meg. A bandában mindannyiunkat régi barátság köt össze, korábban nyomultunk már sok-sok zenekarban, dalokat írtunk, koncerteztünk, demóztunk stb., de az állandó tagcserék illetve. a be nem váltott remények, az emberi ellentétek kicsit kedvünket szegték a zenéléstől. Ekkor jött az ötlet, hogy tegyünk a világra és játsszuk szimplán a kedvenc dalainkat, a kedvenc zenekarjainktól: POKOLGÉP, OMEN, AKELA, SING SING, OSSIAN stb.

Kezdetben nem is akartunk ezzel a produkcióval koncertezni, csak magunkat próbáltuk szórakoztatni és persze ürügyet találni az italozáshoz. Később aztán egy-egy felkérésnek eleget tettünk, mára pedig egy egész évben koncertező zenekar lettünk.

Kik játszanak a zenekarban?
Horváth Szabolcs – gitár
Rudl Emese – ének
Bozontosh – gitár
Tarafás Péter – ének
Kresz Máté – bassz
Németi Attila – dob

Saját dalok is vannak a repertoárotokban, ha igen kik írják a dalokat, zene+szöveg?
Kifejezetten a már említett klasszikus
magyar metál csapatok dalait játsszuk. A korábbi formációinkkal ellentétben nem írunk saját dalokat.

Kaposvári közönségről mi a véleményetek, szívesen jöttök-e?
Túl sok ember előtt még nem léptünk fel Kaposváron, így hiteles véleményünk sem alakult ki róluk, de mindig örömmel jövünk ide játszani, mert eddig még mindig jól éreztük magunkat itt.

Hogyan történik nálatok a zeneválasztás (pl. hogy milyen dalokat játszotok), és hogyan juttok el a kész anyagig?
Általában olyan dalokat veszünk be a repertoárba, amit mindannyian nagyon kedvelünk. Közösen szemezgetünk a kedvenc dalainkból, amiket később, más zenekarral ellentétben, a próbákon rakunk össze.

Hol lehet benneteket hallani és mik a terveitek a közeljövőben?
Március. 1., Pécs – Billentyű klub
Március 21., Kaposvár – Pogó Center
Március. 29., Pécs – Toxic Music Club
Terveink a közeljövőben: Koncert! Koncert! Koncert! Továbbá a repertoár további bővítése.Várjuk a meghívásokat és próbálunk mindegyiknek eleget tenni.

Mik a legnagyobb sikereitek?
Tisztában vagyunk azzal, hogy a nekünk szóló taps, ováció nagy része, a már létező dalok megteremtőinek szólnak, de ezzel együtt imádjuk ezt a műfajt játszani. Sok nagyon sikeres bulit adtunk már, talán a legnagyobb látogatottság a pécsi rockmaratonos bulinkon volt. Továbbá azoknak az embereknek a véleménye is sikert eredményez számunkra, akik azt mondták, hogy nem szeretik az általunk játszott zenekarokat, de a SIBERIA mégis bejön nekik.

Mekkora zenei anyagotok van, amivel pl. azonnal színpadra tudtok állni?
18-20 dallal szinte bármikor készen állunk a bevetésre, ez körülbelül másfél óra.

Milyen rendezvényeken léptek fel?
Túlnyomórészt klubokban lépünk fel, de sok esetben megfordulunk motoros találkozókon, fesztiválokon, valamint előzenekarként művelődési házakban. Bárhova megyünk, ahova hívnak minket. Bármilyen koncertszervező, vagy csak a műfajt kedvelő, akit érdekel a zenekar, annak nincs más dolga mint ellátogatni a honlapunkra:
www.siberia.hu

VISSZA A MÉDIA FŐOLDALRA